Mi-a dat papucii, ce mă fac?

Scriu articolul ăsta în speranța că va ajunge la cât mai multe dintre voi și vă va oferi încrederea unor zile mai bune.

Prietena mea, A., a avut mereu ghinionul de a se îndrăgosti de bărbați total nepotriviți pentru ea. Fie că îi alegea după aspect sau doar o altă calitate, era insuficient să pună bazele unei relații. Chiar i-am spus în repetate rânduri că nu pozele de pe Insta trebuie să fie perfecte, ci sentimentele sincere.

Dar să nu deviem de la subiect. Alegerile ei au dus-o de multe ori la despărțire, și de cele mai multe ori, el a fost cel care a inițiat.

Așadar, ce faci când bărbatul îți dă papucii?

Te-ai îndrăgostit până peste urechi, dar într-o zi el s-a hotărât să pună punct. Nici măcar nu știi ce te-a lovit, tu credeai că totul e bine între voi, dar undeva acolo s-a rupt ceva pe care nu l-ai observat la timp. Când despărțirea apare, însă nu este de comun acord, durerea e cu atât mai mare. Ai senzația că te sufoci de dor, nu-ți mai ajung lacrimile, iar fiecare lucru pare să-ți amintească de voi. Parcă acum ți-e dor și de șosetele aruncate pe sub canapea.

Hai să-ți spun ceva, deși nu îți dai seama acum, trece! Și timpul le vindecă ușor-ușor pe toate. În cele ce urmează o să-ți ofer câteva ponturi pentru a depăși mai ușor situația:

1. Nu analiza prea mult situația.

Sigur, depinde și de motivul despărțirii, dar dacă ăsta e unul stupid, gen „incompatibilitatea astrologică” (Nu râde, chiar l-am auzit), atunci nu e cazul să-ți faci nopți albe gândindu-te la cum ar fi fost dacă. Ascultă la mine, cu cât te afunzi mai mult în gânduri și îți faci mea culpa, cu atât va fi mai greu procesul de vindecare. Singura direcție pe care trebuie să o urmezi tu acum este tot înainte!

2. Schimbă-ți rutina.

Erai învățată să faci anumite lucruri pentru că îi plăceau lui sau pentru că le făcea și el, e momentul să faci o schimbare. Te plângeai că nu-i convine că stai prea mult în mall, acum poți sta cu orele doar într-un singur magazin. Oferă-ți timp să faci tot ceea ce îți place, pe scurt, redescoperă-te! Poate afli de o nouă tunsoare care te avantajează sau un nou tip de machiaj. Poți înlocui încetul cu încetul și garderoba, astfel încât trecutul să rămână acolo unde îi este locul. Te vei simți altă persoană, mai bună, mai puternică.

3. Nu te bloca între 4 pereți.

Da, ai nevoie să jelești pentru a merge mai departe, însă asta nu înseamnă să te rupi cu totul de viața socială. Prietena mea, A., mi-a spus în nenumărate rânduri că cel mai mult au ajutat-o ieșirile cu fetele, în oraș, la terasă sau la teatru și film. Evenimentele mondene sunt ideale pentru a face timpul să treacă mai repede și o oportunitate de a cunoaște oameni noi.

4. Nu face compromisuri

Tocmai ai ieșit dintr-o relație, de ce să începi imediat alta. Da, poate ești girlfriend material, dar asta nu înseamnă că nu te poți distra puțin. Măcar o dată în viață, fiecare avem nevoie să fim puțin din Samantha din „Sex and the City”. Asta nu presupune să ți-o tragi cu oricare îți iese în cale. Dar o cochetărie nevinovată te poate ajuta să-ți crești stima de sine și să afli mai multe despre burlacii disponibili pe piață. Și încă ceva, nu te mulțumi cu oricine, ultimul lucru de care ai nevoie este încă un bărbat frustrat. Doar nu vrei să te întorci de unde ai plecat, nu?

5. Aruncă tot ce-ți amintește de el.

Noi oamenii avem prostul obicei de a ne agăța de orice lucrușor. Dar ce nu ne dăm seama este că acel obiect, oricât de mic, poate fi un declanșator emoțional puternic, care ne întârzie procesul de vindecare și ne aruncă din nou în locuri întunecate ale minții. Vei trece mult mai ușor peste despărțire dacă tot ceea ce îți amintește de el ajunge într-o cutie de amintiri, pe care o poți păstra sau o poți arunca. Dar important este să-ți oferi șansa la vindecare.

6. Nu îl forța să rămâneți prieteni.

Chestia asta cu prietenia e greu de realizat. De obicei rămâi în relații cu o persoană alături de care ai hotărât de comun acord că relația nu duce nicăieri. Iar și aici sunt două scenarii, prieteni rămân fie ceai care nu s-au iubit deloc, fie încă se iubesc. Dar dacă el te-a părăsit, fără să fi discutat despre problemele voastre și alegând varianta cea mai simplă, de ce ai vrea să păstrezi legătura? Eventualele întâlniri ar fi doar ciudate și dureroase pentru tine.

7. Nu te înjosi!

Poate ăsta e cel mai important lucru. Știu, poate te mâncă palma să-i scrii, poate noaptea e cel mai greu și ai vrea să-i auzi vocea, dar sub nicio formă nu-i cerși dragostea. Ai și tu demnitatea ta, ce naiba? Niciunui bărbat nu-i va plăcea o femeie care se agață de el ca o iederă. O astfel de femeie e văzută ca fiind lipsită de personalitate și de-a dreptul sufocantă. Așa că, șterge-ți lacrimile, capul sus și mergi înainte.

Despărțirea e nasolă, indiferent de unghiul din care o privești sau cine a inițiat-o. Dar timpul le vindecă pe toate. Și bărbații au nesiguranțele și așteptările lor. Poate te ajută ce a scris Vali despre relația fericită din perspectiva bărbatului.

Sfatul meu este să cunoști cât mai multe tipologii, înainte de a te arunca într-o nouă relație. Învață să te iubești întâi pe tine, astfel vei emana mai multă încredere. Și încă ceva: Fericirea ta nu depinde de un EL, ci depinde de TINE!

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *