Ce este un micropenis: cauze și tratament

La exterior, noi bărbații vrem să părem de neclintit. Să inspirăm femeii de lângă de noi siguranță și stabilitate. Dar nu e niciun secret că problemele psihologice legate de potență ne dărâmă. Da, e orgoliu bărbătesc. Dar să știi că nu-ți poți satisface partenera este chiar insuportabil. Cu toate astea, problemele de potență fizică, precum micropenisul, sunt mai greu de gestionat.

Veșnica întrebare „Contează mărimea?” e exact ca aia cu „Cine a fost primul: oul sau găina?”. Adică nu o să fie niciodată un răspuns definitiv. Pentru unele femei contează, pentru altele nu. Depinde de preferințele fiecăreia. Dar știu că un bărbat cu micropenis ar avea o viață sexuală mai complicată.

Îți zic mai jos ce trebuie să știi despre micropenis.

Ce este un micropenis și cum apare

Cred că îți dai seama după denumire că un micropenis este… un penis foarte mic. Studiile spun că scula unui bărbat este considerată micropenis dacă are mai puțin de 9 cm în erecție, de la vârful capului la bază.

Iar bărbații sunt complexați de penisul lor indiferent că au 10, 15 sau 20 de cm. Pentru că întotdeauna ne gândim că sunt alții care au mai mult și sunt mai bine. Dar să ai un penis de mai puțin de 9 cm, înțeleg.

Problema asta este una fiziologică și este cauzată de unele disfuncții ale hipotalamusului. Cu alte cuvinte, testiculele nu secretă destul de mult testosteron astfel încât penisul să crească în mărime. De asemenea, micropenisul poate fi un simptom pentru o problemă de sănătate mai complexă.

Deși este ușor de identificat un micropenis, este recomandat să mergi la un control specializat. Asta ca să vezi dacă e o problemă mai gravă de sănătate.

Tratamente pentru micropenis

Când vine vorba de impotența psihogenă sau anxietatea sexuală, disfuncțiile erectile sunt mai ușor de remediat cu ajutorul pastilelor de potență. Însă pentru impotența funcțională este nevoie de alt fel de tratament. În cazul micropenisului, cea mai comună nevoie este cea a creșterii în mărime a organului genital.

Iar acest lucru se poate face doar prin operații speciale. Totuși, ele implică niște riscuri întrucât este dificil de făcut un penis să fie mai mare și să funcționeze în parametri normali. Ce înseamnă asta? Că s-ar putea ca erecția să nu fie la fel de tare sau chiar să fie afectată.

Nu este exclus ca și libidoul să fie influențat o perioadă. Așadar, s-ar putea să te confrunți cu impotența temporară.

În afară de operația de mărire a penisului, există și posibilitatea administrării injecțiilor cu testosteron. Totuși, ele sunt mai potrivite în cazul identificării problemei la vârsta pubertății.

Iar dacă te gândești să folosești o pompă pentru mărirea penisului, să știi că ea nu are efectul pe care ți-l dorești. Și cu siguranță nu are rezultate pe termen lung. Ba chiar poate să îți afecteze organul genital mult mai mult.

Oricum, îți recomand să te duci la un consult special. Astfel, medicul îți poate recomanda tratamentul potrivit pentru problema pe care o ai. Eu pot doar să îți recomand cele mai bune pastile de potență pe care le-am încercat.

Articole recomandate

5 comentarii la acest articol

  Buna seara sunt un adolescent batran si am micropenis care are 5 cm ce pot face in acest caz app abia acum imi dau cosurile pe fata

  Salut, Radu!
  Cei 2/5 cm ai penisului sunt atunci când este erect sau când este moale? Un penis erect de dimensiunea asta poate fi considerat micropenis. Îți recomand să discuți cu un medic specialist care să îți pună diagnosticul corect și să te sfătuiască mai departe. Trebuie să știi că în astfel de cazuri, tratamentele naturiste nu funcționează. Nici o cremă, pastilă sau unguent nu te va ajuta să crești mărimea penisului. Singura soluție este intervenția chirurgicală. Întreabă medicul dacă ar trebui să apelezi la faloplastie.
  Sănătate multă îți doresc!

  Salut traiesc in germania si am o problema cu orice prietena de a mea nu am putut intretine relati sexuale din cazua marimi penisului meu care are 6 cm ce pot face ma simt prost si anxios

  Salutări!

  Dacă penisul erect are 6 centimetri, îți recomand să mergi la medic pentru a-ți pune diagnosticul corect. Din păcate, nu poți avea un penis mai mare prin tratamente naturiste sau cu pastile. Mărimea poate fi schimbată doar prin faloplastie, o intervenție chirurgicală. Medicul te poate sfătui ce este de făcut în cazul tău.
  Cât despre anxietatea sexuală, încearcă să discuți cu un psiholog sau un sexolog. Te va ajuta foarte mult.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *