Impotența psihogenă. Cum se manifestă

Atunci când m-am luat cu Ela ne-am jurat unul altuia că o să fim împreună și la bine, și la greu. Noi nu ne certăm des, dar ceea ce ne-a zdruncinat relația a fost legat de suspiciunile de infidelitate pe care le aveam unul față de celălalt și problemele psihologice legate de potență.

Prima parte am rezolvat-o atunci când fiecare dintre noi și-a dat seama cât de mult ne iubește celălalt. Că ne dorim unul pe celălalt și nu avem ochi și timp pentru alți oameni. Dar când a venit vorba de disfuncțiile erectile, am dres-o mai greu. Și cu impotența psihogenă nu e de glumă.

Ce este impotența psihogenă?

Țin minte că atunci când mi-am dat drumul necontrolat pentru prima dată, m-au trecut toate căldurile și toate emoțiile posibile. Nici nu știam ce să fac, ce să îi spun Elei sau cum să mă port. Se vedea clar pe fața mea că îmi era rușine de ejacularea precoce

Și m-au luat tot felul de panici. Am avut gânduri negre, stres, depresie și nu puteam să dorm deloc. Iar pentru că nu era de ajuns că mă gândeam non-stop, îmi făceam o mulțime de probleme de genul „Dacă nu mă mai vrea?”, „Dacă nu o satisfac și va vrea să mă părăsească?”, „Ce mă fac dacă sunt impotent?”. Uite așa, toate problemele astea inexistente te duc la impotența psihogenă.

Practic, asta presupune că tu îți induci singur ideea că te confrunți cu disfuncții erectile și astfel îți scad performanțele sexuale. Îți pierzi încrederea în tine și în ceea ce poți face, iar apoi te trezești într-un cerc vicios.

Factori psihologici care declanșează impotența psihogenă

Există o mulțime de factori care te pot duce la impotența psihogenă. Deci nu vorbim doar de anxietatea sexuală, adică gândurile legate de cât de bine i-o tragi partenerei. Uite ce alte lucruri te pot aduce în situația problemelor de potență:

  • Timiditatea față de partener;
  • Tot felul de prezumții nerealiste legate de performanțele masculine;
  • Frica de o sarcină nedorită;
  • Consumul excesiv de filme pentru adulți.

Impotența psihogenă: cum știi că te confrunți cu ea

Dacă sunt lucruri care te stresează când vine vorba de sex, ori dacă ideea de a face sex te neliniștește, s-ar putea să începi să te confrunți cu impotența psihogenă. 

Eu, de exemplu, mi-am dat seama rapid că disfuncțiile mele erectile erau agravate de anxietate. Pentru că după ce am stat de vorbă cu medicul androlog și cu Ela, începusem să fiu mai relaxat și mai împăcat cu problema pe care o am.

Dar este mai sigur să îți programezi un consult la medicul specialist pentru că te va putea îndruma. Nu ar fi rău să îți faci și analize de infertilitate să știi că ești ok din punctul ăsta de vedere.

Tratamente pentru impotența psihogenă

Cel mai potrivit ajutor îl primești de la medicul care îți va prescrie și tratament pentru a putea remedia problema cu potența. Și când vine vorba de partea psihologică, probabil că îți va sugera să mergi să discuți deschis cu un terapeut.

Și să știi că terapia te poate ajuta să depășești momentele de anxietate sau depresie care îți pun bețe în roate. Iar dacă simți că ar fi și mai bine pentru voi, poți să mergi cu partenera la terapie de cuplu ca să vorbiți împreună despre ce simțiți sau ce așteptări de la sex aveți.

Eu am ales să încerc pastile pentru potență ca să scap de problema mea. Nu aș vrea să aflu ce mi se poate întâmpla dacă las ejacularea precoce netratată. Andrologul mi-a spus că e ok să iau pastile naturale pentru creșterea potenței.

Am scris pe blog păreri uPotent, păreri Cialis, păreri Natural Potent și multe alte articole similare în care am lăsat recenzii pentru produsele pe care le-am încercat.

Dar mai bine te uiți să vezi ce am inclus eu și nevastă-mea pe lista cu cele mai pune pastile pentru potență.

Al tău,

Vali

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *