Cele mai frecvente cauze fizice pentru disfuncția erectilă

Fără nicio licență în psihologie, intuim, majoritatea dintre noi, cât de important este să vorbim despre sex, iar bunul simț și sinceritatea pot fi aliați de nădejde. Vorba Elei, comunicarea este mama tuturor soluțiilor de care avem nevoie pentru o viață de cuplu fericită.

Eu recunosc, fără Ela probabil încă priveam cu teamă orice oportunitate de a ajunge în dormitor. Avem la activ sute de discuții de natură sexuală, lucru care ne-a întărit relația. 

Că tot veni vorba de întărit, mai știți când m-am confruntat cu momente în care nu se mai scula penisul?
Nici nu mi-ar fi trecut prin minte că aș putea să sufăr de disfuncție erectilă la 24 de ani. 

Au trecut mulți ani de atunci, dar experiența a fost groaznică și știu că nu sunt singurul care a trecut prin asta. Așa că hai să îți povestesc care au fost cauzele fizice ale disfuncției erectile, cum am reușit să scap de problemele cu potența și ce funcționează sau a funcționat bine pentru noi.

Ce este disfuncția erectilă pe înțelesul tuturor?

Mai pe șleau, disfunctia erectilă (impotența) este atunci când nu ți se scoală, e incapacitatea de a obtine și de a menține suficient o erecție.

Erecția e atunci când apare starea de excitație și ți se mărește penisul. Penisul poate rămâne în poziția asta atât timp cât este stimulat.

cauze fizice disfunctie erectila

Ei, și stimularea se face prin contact sexual, prin anumite procese hormonale sau emoționale. Disfuncția erectilă apare atunci când ți se oferă toți stimulii ăștia pe tavă, iar penisul e pe loc repaus.

It’s not you, it’s me. Când mi s-a întâmplat, eram disperat. Habar n-aveam ce era disfuncția erectilă.
Am început să citesc despre potența la bărbați. Atunci am aflat că afecțiunea asta poate avea cauze fizice sau psihologice și că 90% din problemele cu potența sunt cauzate de factorii fizici și doar 10% de factorii psihici.

Care crezi că sunt cauzele fizice ale disfuncției erectile?

Problemele mele erau atât de natură psihică, cât și de natură fizică. Eram sedentar, singura sală la care mergeam era sala de mese. Cu alcoolul nu aveam probleme, obișnuiam să beau câte un pahar de vin roșu pentru potență, la ceas de seară.

Faza e că aproape toate cauzele fizice ale disfuncției erectile pot fi urmare a unor afecțiuni care există deja în corpul tău, ca de exemplu:

 • probleme de circulaţie sanguină spre penis,
 • boli cardiovasculare,
 • afecțiuni ale nervilor care merg înspre sau dinspre penis,
 • dereglări hormonale,
 • efecte colaterale ale unor medicamente,
 • alcoolul,
 • drogurile,
 • diabetul zaharat,
 • fumatul,
 • colesterolul ridicat,
 • boli cornice,
 • obezitatea și sedentarismul,
 • tratamentele cu medicamente cum ar fi antihipertensivele, diureticele, tratamentele estrogenice și antiinflamatoare.

Fii atent la toate greșelile pe care le faci

Până să te gândești la ce medic să mergi dacă ai probleme cu potența, asigură-te că faci demersuri în a-ți îmbunătății considerabil stilul de viață ca să-ți poți găsi resursele necesare pentru a te concentra pe activitatea din dormitor.

lista de factori fizici in disfunctii erectile

Printre modalitățile prin care poate fi tratată disfuncția erectilă se numără o nutriție adecvată, dar și o greutate sănătoasă.

Am învățat pe pielea mea că mișcarea și alimentație sănătoasă înseamnă un penis potent. Îți recomand și suplimentele pentru potență, o să-ți spun în curând ce m-a ajutat cu adevărat, dar să știi că acestea nu vor avea același efect dacă nu ai faci sport și nu mănânci sănătos.

Sedentarismul, una din cauzele fizice ale potenței. Tu cât de des faci sport?

Înainte, singurul sport care-mi plăcea să-l fac era sexul. Acum pot să zic că merg de trei ori pe săptămână la fitness. E drept, mă motivează și Ela; e necruțătoare când vine vorba de execuția corectă a antrenamentului.

Nevastă-mea zice că exercițiile cu greutăți sunt cele mai bune pentru îmbunătățirea circulației sanguine – ajută la obținerea și menținerea erecției. În plus, ajută la creșterea și rezistența musculaturii, care este destul de importantă.

Apoi ar mai fi exercițiile Kegel, care sunt considerate cele mai bune exerciții pentru sex, deoarece întăresc musculatura planseului pelvin, fapt ce poate duce la o îmbunătățire a vieții sexuale.

Reține că sedentarismul e una din cele mai importante cazuri fizice de disfuncție erectilă, iar sportul îmbunătățește sau menține performanțele existente. Nu te scapă de impotență sau de disfuncție erectilă. Pentru asta e nevoie de un tratament și suplimente pentru potență.

Sexul și mâncarea: ce să mănânci ca să ai cea mai bună erecție

Dacă nici ăsta nu e un motiv să mai treci pe la piață, atunci zău. Dacă înainte doar bifam ce era pe listă și la revedere, acum sunt atent la ce pun în coșul de cumpărături. 

Cu nucile pentru potență m-am împrietenit acum și bine am făcut, dar Ela, care e nutriționist de profesie, mi-a zis că problema nu e neapărat în ce mănânc, ci de ce îmi lipsește din alimentație: flavonoidele.

alimente recomandate in tratarea afectiunilor fizice ale impotentei

Se găsesc în aproape toate fructele și legumele și numele se referă la o categorie diversă de nutrienți care – alături de carotenoide – sunt responsabile de culorile puternice de pe tarabele de legume.
Consumul de flavonoide ajută în lupta împotriva obezității, a bolilor cardiovasculare.

Suplimente naturiste care ajută în ameliorarea cauzelor fizice ale disfuncției sexuale

Pe noi ne-au ajutat foarte mult suplimentele pentru potență. Consider că suplimentele medicale care ajută la îmbunătățirea funcției erectile, contribuind la prelungirea actului sexual și la creșterea calității acestuia, sunt de mare ajutor. Am scris pe blog păreri despre pastile potență, ai cam toate detaliile la îndemâna ta. un simplu search și ești acoperit.

Dacă ar fi să recomand ceva, cred că aș merge pe mâna lui uPotent, care e practic o miere pentru potență. E un produs 100% natural cu o administrare ușoară. Fiind miere pentru potență, nu ai nevoie de apă. Se ia cu 20, 30 de minute înainte de sex.

Așadar, cauzele disfuncției erectile pot fi fizice (vasculare, hormonale, neurogenice, anatomice, induse de medicamente), cauze psihologice sau chiar combinații ale acestora.

Disfuncţia erectilă este frecvent semnalul de alarmă al unor tulburări mult mai importante, care impun a fi investigate cu toată atenţia. În 85-90% din cazuri, disfuncţia erectilă e din cauză fizică, iar un tratament adecvat îmbunătăţeşte calitatea vieţii. Dacă crezi că ai nevoie de ajutor, nu ezita și programează o vizită la medicul urolog sau androlog.

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *