Cât de repede poți să-i spui că îl iubești fără să se sperie

De multe ori bărbații parcă sunt făcuți din porțelan. Trebuie să te porți cu grijă, să nu cumva să îi superi. Da, ei sunt plasa noastră de siguranță, însă sentimentele lor trebuie protejate. Dacă le rănești, se vor simți cu orgoliul rănit și se vor distanța de tine.

Nu, nu spun că trebuie să te porți cu mănuși cu ei. Nici să fii foarte afectuoasă. Sunt momente în care chiar au nevoie și de o mică mustrare. Doar că, dacă chiar îl iubești, arată-i asta fără a fi foarte directă. Vezi și ce vor bărbații de la o relație.

Gesturile mici fac diferența și transmit mult mai multe decât simplele cuvinte „te iubesc”. Îi poți spune că îl iubești, însă nu te aștepta să ți-o spună și el sau să pară foarte încântat de destăinuirea ta. Bărbații sunt uneori defensivi, chiar dacă în interiorul lor se topesc după noi.

Care e momentul potrivit să îi spui că îl iubești?

Nu există un moment potrivit. Bine ar fi să îi poți spune oricând simți tu nevoia.

Doar că, de multe ori pe noi ne fură momentul mult mai repede decât pe ei. Și simțim nevoia să ne punem sufletul pe tavă când ei nu sunt încă pregătiți. Așa ajungem să credem că sentimentele nu ne sunt împărtășite. Că poate el nu simte la fel și mai bine ar fi să mă despart de el acum, când încă nu e prea târziu.

Eu zic să nu pui prea mult la suflet stângăcia lui. Este bine să iei lucrurile așa cum sunt. Dacă i-ai spus că îl iubești și el a intrat în panică, nu înseamnă că nu simte la fel. Ci doar că e bărbat și că, uneori, bărbații o cam dau în bară. Ți-am spus despre asta și când am scris despre nevoia de afecțiune a bărbaților.

Ei cred că au o imagine de salvat. Orgoliul masculin e, poate, cea mai mare problemă a lor. Au impresia că dacă par vulnerabili în fața noastră o să ajungem să nu îi mai iubim. Uite, îmi vine să îmi dau ochii peste cap doar când recitesc ce am scris aici.

Așa că, în loc să cauți un moment oportun pentru a-i spune că îl iubești, mai bine te-ai uita la cum e el în relație cu tine.

Cum îți dai seama dacă te iubește fără să o spună

Fii atentă la gesturile mărunte, cele care aparent nu contează.

La cât e el de atent cu tine. Dacă te ascultă atunci când îi vorbești sau dacă chiar reține ceea ce îi spui.

Vezi dacă îți spune „bună dimineața” sau dacă îți trimite ziua mesaje doar pentru a te întreba ce mai faci și cum e ziua ta.

Sigur, poate îți gătește. Poate te așteaptă cu o cină romantică. Poate își aduce aminte de aniversarea voastră sau poate îți cumpără flori fără motiv.

Orice gest mărunt contează. De ce? Pentru că dacă el este implicat în relația voastră înseamnă că te iubește. Și atunci ești sigură că îi poți spune și tu cât de important este pentru tine, fără să te lovești de o barieră emoțională.

Așadar, când e momentul cel mai bun să îi spui că îl iubești?

Atunci când simți că e 100% implicat, fără să-i fi spus tu să o facă. Când îl vezi că face totul pentru fericirea ta.

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *