Cafeaua provoacă impotență? Efectele cofeinei la bărbați

Când eram tânăr, obișnuiam să agăț multe fete. Și nu eram genul să le iau din club și să le duc acasă. Îmi plăceau fetele deștepte cu care să am ce discuta. Și mai ieșeam cu ele pe la cafenele (pe rând, bineînțeles). De aici am și deprins obiceiul de a bea cafea. Dar m-am lăsat de a când am aflat că potența poate fi afectată de cafea.

De regulă, nu beam prea mult sau prea des. Însă în perioada de sesiune încercam să stau cât mai mult treaz ca să învăț. Și cum nu suportam mirosul și gustul de energizant, sigur că am ales cafeaua. Asta, până când am auzit eu că potența ar fi afectată și de cafea.

Dar hai să îți explic mai multe, de la cap la coadă.

De ce bem cafea și cum ne afectează

Ela nu bea cafea și nu a băut decât foarte puțin când era și ea prin liceu. Ca nutriționist, știe că nu are nevoie de cafea ca să aibă energie sau să se poată trezi. Pentru că de asta bem noi cafeaua. Ca să credem că ne dă energie și avem capacitatea de a munci.

Ei bine, cafeaua nu îți oferă energie pur și simplu. Ci îți antrenează organismul să scoată la suprafață și ultima rezervă de energie. Îți face sângele să circule mai rapid, oferindu-ți impresia că ești bun de efort. Și dacă stai și te gândești, practic tu ești mai obosit decât înainte să bei.

Studiile arată și faptul că o cană de cafea îți sporește vigilența și atenția.

Cu siguranță, depinde de organismul fiecăruia dintre noi și de rezistența pe care o are. Am un prieten care lucra în facultate ca barman. Păi băga fratele meu vreo 5 cafele pe zi ca să facă față turei de muncă. Iar eu după un espresso parcă eram băgat în priză.

Și asta nici nu e cel mai rău aspect. Uite ce fel de simptome poți experimenta:

  • Neliniște;
  • Palpitații;
  • Insomnie;
  • Agitație.

Efectele cafelei asupra potenței masculine

Când vine vorba de cafea și potență, am descoperit că efectele nu sunt tocmai dezirabile. După cum spuneam, cafeaua îți cam pune sângele în mișcare și îți face inima să bată mai repede. Dacă te limitezi la o cantitate mică, totul e ok.

Însă de la două cafele în sus, s-ar putea să simți dureri de cap, să ai insomnii și să experimentezi lipsa erecției. De ce? Pentru că băuturile care conțin cofeină (inclusiv băuturi energizante și alte preparate) stimulează glandele suprarenale să producă cortizol.

Și știai că sunt și alte obiceiuri care afectează sănătatea masculină? De exemplu, fumatul scade libidoul, iar alcoolul scade potența.

Ei bine, în cazul cafelei, cortizolul stimulează suplimentar sistemul nervos central și astfel, se produce stresul. În plus, glandele suprasolicitate determină incapacitate de producere a hormonilor sexuali. Cu alte cuvinte, prea multă cafea înseamnă că nu mai produci testosteron. De aici putem vorbi despre scăderea apetitului sexual sau a libidoului și, izolat, chiar și de eventuale disfuncții erectile.

Înlocuitor pentru cafea bun pentru potență

Este bine să discuți cu un nutriționist despre înlocuirea cafelei. Dacă bei de mult timp, s-ar putea să fie greu să te lași dintr-odată. Ela zice că e un început bun să reduci numărul de cafele pe zi și să încerci băuturi decofeinizate.

Iar dacă bei cafeaua doar pentru gustul ei, atunci poți încerca băuturi din cereale. Și dacă tot ești prieten cu cafeaua, eu îți recomand să îți faci niște analize ca să nu te trezești cu afecțiuni cardiace.

Cea mai bună variantă de a obține energie este printr-o dietă echilibrată, o viață activă și cu cât mai puține momente de stres. Eu am avut de suferit din cauza stresului și m-am afundat în problema cu disfuncții erectile.

Am apelat la cele mai bune pastile de potență și pot să zic că lucrurile în pat merg mai bine. M-am făcut analize și nu ar fi rău să faci și tu.

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *