Cum știi că nu mai e cale de întoarcere?

Uneori, când suntem prea îndrăgostite, nu ne dăm seama că undeva, ceva s-a rupt în Paradis. Prinse în vâltoarea vieții în doi, transformate parțial în gospodine, femei de carieră și mame full-time, uităm să mai acordăm atenția cuvenită celui de lângă noi. Iar atunci despărțirea apare de cele mai multe ori ca un șoc. 

Semnele au fost tot timpul acolo, tu doar le-ai ignorat.

Îți spun mai înainte de toate că greșeala cea mai mare pe care o poate face o femeie este ca atunci când începe o relație să-și trimită la plimbare toată armata de soldăței care o protejează de eventuale dezamăgiri. Cu cât renunți mai mult la sistemul tău de apărare cu atât sufletul tău este mai expus, își pierde vigilența și ratează indiciile unei despărțiri iminente. 

Ca să nu te mai ia prin surprindere, iată câteva gesturi, acțiuni la care să fii atentă:

1. Simți că a devenit prea „sensibil”

Nimic nu e bine, nimic nu-i convine, iar tu te porți cu el cu aceeași grijă cu care manevrezi un ou. Un om care nu mai găsește ceva bun în acțiunile tale e un om care nu mai vrea nimic de la tine sau de la relația voastră.

2. Monologuri, nu dialoguri

Simți că vorbești mereu singură și nu ești ascultată? Sau trebuie să-l convoci la o discuție pentru a-i spune că ceva nu mai merge între voi? Astea sunt semne clare că el nu mai vrea să repare ceva și lasă timpul să-și facă datoria de distanțare.

3. Te chinui să-i atragi atenția.

Dacă altădată te dezbrăca din priviri sau vă sărutați pasional de la lift până la ușa apartamentului, iar acum nu te observă nici goală trebuie să-ți pui niște semne de întrebare. Ai încercat toate metodele: cină romantică, lenjerie, cuvinte dulci, iar replica lui a fost să te dai din fața televizorului? Sfatul meu, dă-te la o parte din viața lui, relația este sortită eșecului.

4. Singurătatea în doi e mai nasoală decât cea propriu-zisă

Dacă ai început să te gândești că te simți mai bine de una singură, îți găsești activități care nu-l privesc și care îți aduc mai multă satisfacție, e clar. Relația nu mai are unde să evolueze atunci când cei doi implicați au drum separat.

5. Cerșești timpul petrecut împreună

Erați peste tot doar împreună, excursii, baruri, cluburi. Împreună ați avut prima experiență de pictat și tot împreună ați făcut primele drumeții mai lungi, iar acum de abia vă întâlniți la masă. Iar atunci când îi propui ceva, trebuie să te rogi de el să accepte, dar de cele mai multe ori rămâne în aer rugămintea, îți dai și tu seama de concluzie. Este un alt semn că vrea să scape de tine. Unde mai pui, că la polul opus, el face în continuare activități pe care însă nu le împărtășește cu tine.

6. E mai tot timpul supărat și furios

Mereu are ceva de comentat. Încearcă prin fiecare reproș să te facă să-ți pierzi încrederea în tine. Și a reușit. Citești aceste rânduri în speranța că vei afla dacă e vina ta sau dacă se mai poate salva relația voastră. Dar dacă partenerul tău e mereu agitat și nervos poate fi un semn că încearcă să te îndepărteze din ce în ce mai mult. 

7. Telefonul mobil, prieten de nădejde

Nu, nu-ți spun să-i cauți în telefon dovezi, nu ne coborâm la nivelul ăsta. Dar dacă el petrece mai mult timp pe telefonul mobil, iar pe tine nici nu te ascultă, e un semn clar că acolo este ceva sau altcineva mult mai interesant.

8. Te umilește

Ai aflat că vorbește despre tine și defectele tale cu prietenii lui, sau aceștia chiar au început să te privească altfel. Ei vor afla înaintea ta despre intențiile lui, iar tu vei trezi pusă în fața faptului împlinit. Practic, unde nu este respect, nici iubire nu mai e. 

9. Glumește foarte mult pe seama ta

Este o linie foarte subțire între glume și jigniri. Atunci când partenerul tău nu ratează nicio ocazie să facă mișto de tine și de felul tău de a fi înseamnă că este o problemă. Umorul este bun în relație, însă dacă depășește anumite limite, demonstrează o lipsă de interes cu privire la sentimentele tale. 

Viitorul împreună sună gri?

Visați împreună mereu la căsuța pe care o s-o luați? Vă prindea seara târziu în bucătărioară voastră la un pahar de vin și vă imaginați viața împreună ce vă așteaptă, iar acum nici pentru weekend nu vă faceți planuri amândoi. Draga mea prietenă, atunci relația voastră are un început de sfârșit. 

Cu cât îți dai seama mai din vreme de intențiile partenerului tău, cu atât vei face mai bine față situației. Sfatul meu, încercați să comunicați și dacă nu mai este nicio opțiune, vă va fi mai bine separat, cu timpul. La început va fi mai greu, nu te mint, dar găsește în asta o șansă în plus la a te reconecta cu tine însăți. Oferă-ți timp să te vindeci și rezultatele vor fi pe măsură.

Evită scenele dramatice și nu implora resuscitarea a ceva deja pierdut, nu vei reuși decât să te înjosești și să-l îndepărtezi și mai tare. 

Cu atât mai mult, dacă el nu a avut curajul să-ți spună în față despre intențiile lui și ți-a lăsat doar semnale care să te chinuie, nici nu merită timpul și atenția ta. 

Respectul trebuie să fie din ambele părți, altfel… Boală lungă, moarte sigură.

Fii atentă la ce îți comunică partenerul și non-verbal și nu uita: Ești frumoasă, puternică și independentă. Ești, până la urmă, femeia de care are nevoie bărbatul tău.

Nu-l lăsa pe el să scape de tine, retrage-te cu demnitate, la timp. 

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *