Ce să faci când un bărbat te ignoră

Știi vorba aia românească: „plătește-i cu aceeași monedă”?

Glumesc.

Deși propriul tratament poate avea un gust mai amar, nu suntem nici la grădiniță, nici în clasele mici să ne răzbunăm unul pe celălalt.

Explicația este foarte simplă: Există posibilitatea ca ceea ce se întâmplă acum să fie doar o fază din relația voastră.

Ai vrea să nu mai poți salva nimic după aceea din cauza unor vorbe aruncate în vânt?

Ignoranța și indiferența din partea partenerului dor cel mai tare. Citește și postarea mea despre semnele care-ți spun că se îndepărtează de tine.

Cel mai bun sfat pe care pot să ți-l dau este să descoperi motivul care stă la baza comportamentului lui.

Eu îți voi etala câteva dintre ele și sper să te ajute.

Se întâmplă adesea ca ignoranța să apară pe fondul apariției unei a treia persoane. Dacă partenerul tău și-a găsit pe altcineva, atunci va încerca discret să se distanțeze de tine, ignorându-te. Mulți speră, am cunoscut și eu din nefericire destui, că așa vei prinde mesajul și el va scăpa de responsabilitatea de a-ți da vestea că s-a terminat între voi.

Poate doar se joacă cu tine. În cazul ăsta ai nimerit tipul cuceritor care vrea doar să-și adauge la palmares încă o cucerire. Și-a dat interesul pentru a te cuceri și apoi i-ai cedat, dar după nu ai mai auzit nimic cu zilele? E posibil doar să se folosească de tine. Învață să citești semnele că bărbatul te folosește.

Există și situații când ignoranța nu duce neapărat la despărțire. Sunt tipi care au impresia că relația se mișcă prea repede pentru ritmul lor sau se simt nepregătiți pentru următorii pași. Draga mea, aici nu-ți pot spune decât că ai nevoie de răbdare. Discutați cât se poate deschis, decide și pentru tine dacă ești de acord să-l aștepți să se maturizeze sau vrei mai mult.

Uneori bărbații au tendința de a se raporta la noi așa cum cred ei mai bine, fără să fie atenți cu adevărat la nevoile și dorințele noastre.

Am o prietenă al cărei soț, la începutul relației, o ignora

Ea nu a avut răbdare să vadă cum evoluează și a luat taurul de coarne mai repede, convocându-l la o discuție sinceră. Ce să vezi? Omul avea impresia că dacă nu o sună cu zilele îi stârnește dorul și face revederea mai pasională. Dacă bănuiești că ignoranța lui are ceva de-a face cu prejudecăți ciudate, explică-i cum funcționezi și asigură-te că a înțeles că ochii care nu se văd, se uită.

Există un alt focus în viața lui. Poate că la început i s-a părut o idee bună să ieșiți la câteva întâlniri. Însă, pe parcurs, și-a dat seama că poate cariera este mai importantă pentru el. Aici este vorba de un tip dificil din punctul meu de vedere. Poate că își ocupă mai mult timpul pe la birou, dar se pare că nici pe tine nu vrea să te piardă definitiv, genul ăla care vrea să le aibă pe toate. Așadar tu trebuie să te decizi dacă îți păstrezi răbdarea până își împlinește el visul sau îți găsești persoana care să te transforme pe tine în prioritate?

Din perspectiva ta

Și acum pe final să vedem lucrurile și prin ochii tăi. Îmi spunea Vali zilele trecute că tot ceea ce am scris bate înspre feminism. M-a bușit râsul. Normal că țin cu voi fetele, dar voi fi imparțială. Poate motivul are de-a face cu ceva ce l-a supărat din partea ta, poate l-ai rănit cu anumite cuvinte sau gesturi. Înainte de a da vina în totalitate pe el, întreabă-te dacă nu cumva și tu ai putea fi motivul.

Nu te strâmba, gândește-te bine. Bărbații reacționează diferit la astfel de stimuli. Foarte rar vor prelua inițiativa pentru a le spune partenerelor ce i-a deranjat, ci mai degrabă se vor închide în cochilia lor, suferind în tăcere. În timp ce tu crezi că te ignoră, el poate se gândește ce a făcut să merite anumite reproșuri din partea ta. Poate se gândește și de ce i-ai acordat din atenția ta tipului nou de la petrecere, când și el era acolo.

Fetelor, rețineți ceva important: Nimeni nu-i perfect, nici chiar noi, deși așa ne place să credem. 

Și atunci soluția este aceeași: comunicarea. O să mai citiți despre asta, din partea mea, fiți sigure de asta.

Articole recomandate

2 comentarii la acest articol

    Are libidoul crescut, asta e explicația. Îl atragi foarte mult. Dacă este obositor pentru tine, spune-i, mai luați câte o pauză. Și lui i-ar prinde bine. Dar în mod cert nu are nevoie de suplimente sau altceva, ca să-i stimuleze și mai tare libidoul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *