L-am prins uitându-se după alte femei. Să îmi fac griji?

Știi vorba aia: „ce-i frumos și lui Dumnezeu îi place?”. Ei bine, recunosc, și eu mă uit după ce-mi place. De la haine, la machiaje, mașini, inclusiv la femei și bărbați. Așa că, de ce să fiu supărată când Vali al meu se uită după alte femei? Bine, nu e chiar așa simplu. Hai să vedem de ce.

Îmi povestea o prietenă că și-a prins iubitul că se uita după alte femei. Mă întreba dacă să își facă griji, așa că eu i-am cerut mai multe detalii:

  • se întâmplă des să se uite după alte femei?
  • doar se uită sau îți dă de înțeles că are și alte gânduri? În sensul că – le face ochi dulci? Le zâmbește? Flirtează din priviri?
  • mai este la fel de atras de tine – te sărută la fel de des ca înainte, te ia în brațe, e romantic la fel cum era înainte?
  • vorbește pe ascuns cu alte femei, l-ai surprins că ar da like-uri prea multe altor femei în social media?
  • se uită pe stradă după alte femei cât este cu tine de mână?

E un mic test pe care i l-am dat. Și știi care au fost concluziile la care am ajuns? Vom afla mai spre final de articol 🙂

Bărbatul meu se uită după alte femei. E normal, într-o relație?

Draga mea, oameni suntem și e perfect normal să se întâmple asta. E normal mai ales în cazul bărbaților, care funcționează pe vizual, mai puțin pe auditiv și tactil, ca noi, femeile. Asta e dovedit, de când lumea și pământul, pentru ei contează foarte mult cum arată o femeie.

Uneori se pot uita admirativ, alteori în silă, iar alte ori se pot uita fără să-și dea seama, doar că o văd pe una mai decoltată sau cu fusta prea scurtă. Crede-mă, asta nu înseamnă că nu mai te iubește, sau că relația e pe ducă. Nici că te joacă pe degete sau că ești mai prejos. Nu putem ști mereu ce e în mintea lor când întorc capul după alte femei, sau când intră pe internet să vadă alte femei – poate chiar să se uite la filme deochiate.

Însă, un lucru e cert: dacă din răspunsurile la întrebările de mai sus, reiese că el doar se uită din instinct dar nu din pasiune sau plăcere, atunci ești în siguranță. Însă, dacă reiese că se uită în ideea în care ar căuta la alte femei ceva ce nu găsește la tine, atunci trebuie să-ți pui câteva semne de întrebare.

Nu e normal dacă merge mai departe

Nu e un secret, dar noi, femeile, avem multe complexe. Vrem să ne arătăm doar calitățile în fața bărbaților, să arătăm impecabil, să întoarcă după noi capul. De-asta există atât de multe produse cosmetice pentru femei și atât de puține pentru bărbați: pentru că le folosim pe toate și avem nevoie de ele!

Vorbeam despre asta și în articolul Ești frumoasă, arată-i și lui asta. Nu ar trebui să țintești spre a fi femeia după care să întoarcă un străin capul pe stradă. Trebuie să devii femeia de la care iubitul tău să nu-și întoarcă privirea. Nu rezolvi nimic dacă te plângi că întoarce capul după alte femei. Observă-i comportamentul și, dacă vezi că persistă, atunci discută cu el. Ascultă-l pentru a înțelege, nu pentru a te certa cu el. Nu e ca și când te-ar fi înșelat. Căci de cele mai multe ori, cearta nu rezolvă nimic. E binevenită atunci când s-au adunat multe frustrări și simți nevoia să refulezi. Altfel, doar e un schimb dur de replici care poate adânci mai tare supărările.

Află motivele pentru care întoarce capul după alte femei

Poate fi pentru că așa îi spune instinctul. Sau, poate că are o frustrare, pe care nu ți-o transmite. Prietena mea, despre care vorbeam la începutul articolului, credea că iubitul ei se uită după alte femei pentru că e frustrat că ea are sânii prea mici. Am întrebat-o: Cum ai ajuns la concluzia asta?

Mi-a zis că a observat un tipar al femeilor după care se uită el. Toate erau decoltate, cu sânii mai mari și proeminenți. În schimb, dacă trecea o femeie cu fusta scurtă și picioarele la vedere, dar cu sânii mai mici, el nu întorcea capul. Și atunci, eu am fost prima persoană care a aflat ce-i trecea ei prin cap. N-a avut curajul să vorbească cu el, dar am sfătuit-o să o facă. Nu să pună problema, apocaliptic, așa cum fac alte femei – „iubitule, trebuie să vorbim”. Ci să stea cu el, poate la un pahar de vin, relaxați la ei acasă, și să îl întrebe dacă îl deranjează că sânii ei sunt mai mici decât media. Și să îl roage frumos să îi răspundă serios.

Într-un astfel de cadru, bărbații sunt mai relaxați și ar putea spune adevărul, mai ales că le este solicitat. Și, în funcție de răspuns, i-am spus prietenei mele să încerce să își dea seama dacă e motiv să își facă griji că îl pierde sau nu. În fond, cât timp el își dorește sâni mai mari de la partenera lui, însă ea bifează celelalte calități pe care le vrea de la o relație de lungă durată, atunci va rămâne doar cu privitul. Și ea cu iubitul.

Asta e concluzia la care am ajuns, în ceea ce privește privitul după alte femei. Dacă nici la tine nu e motiv de îngrijorare, așa cum nu e nici la prietena mea, poți trata cu umor acest aspect. Chiar să faci mișto de partenerul tău când întoarce capul după alte femei, sau să îi spui că poate face asta și să comentați împreună îmbrăcămintea ei, aspectul ei fizic. Și asta e o metodă ca să afli ce îi place și ce nu-i place, mai constructivă. Asta fac eu cu Vali tot timpul, ne uităm împreună după alte femei și râd de el când văd că-i curg ochii, mai ales când suntem la mare. Însă, eu știu că doar eu pot să-i ofer ceea ce are nevoie. Așa că, indiferent cât de mult s-ar uita, al meu rămâne!

Relații fericite îți doresc!

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *