Cum îți dai seama că te minte un bărbat. Gesturi care îl dau de gol

A scris Vali un articol despre cum îți dai seama că te minte o femeie. Eu i-am urmat exemplul dar vreau să-ți vorbesc despre cum îți dai seama că te minte un bărbat. În fond, e plin de oameni care mint, din păcate, și nu există o regulă că bărbații sau femeile ar minți mai mult. Singura diferență, de fapt, este că bărbații sunt ceva mai evidenți atunci când mint. Femeile știu să ascundă mai bine treaba asta. Nu mă întreba de ce, e în firea noastră să ascundem lucruri, încă de la pubertate.

Totuși, în completare la ce a scris Vali, adaug că nici mie nu îmi place să fiu mințită. Și îmi place să tratez partenerul de cuplu așa cum mi-ar plăcea mie să fiu tratată. E simplu ca bună ziua. Nu sunt fățarnică, și nici nu suport pe cei care sunt. Ce am în cap, aia zic. În limita bunului simț, bineînțeles.

Urăsc și minciuna în relații. Sincer, mai bine îl prind că se uită după alte femei. Bineînțeles, în limita bunului simț. Citește articolul respectiv și ai să vezi de ce.

Am dat de mulți care se ascundeau după un zid de cuvinte frumoase. Ziceau ce voiai să auzi, apoi nu se țineau de cuvânt. Cam ăsta a fost primul semn care dă de gol un mincinos: e prea frumos să fie adevărat. Cumva, e bine să-ți păstrezi doza de scepticism, cu astfel de oameni.

Gesturi care dau de gol un bărbat care minte

 • E agitat: dacă nu e mincinos profesionist, o să observi că dă din picioare, își trece mâna prin păr, sau ține mâinile în spatele capului când minte. Asta pentru că nu se simte confortabil.
 • Ezită să răspundă: când simți că nu miroase a bine ce zice el, pune-i întrebări. Trage-l de limbă, să vezi dacă are răspunsuri pertinente. Dacă vezi că face pauze lungi, e semn că pe loc caută răspunsuri. Dacă îi pui aceeași întrebare de două ori, la distanță de cel puțin câteva minute, dar în cuvinte diferite, vezi dacă dă același răspuns.
 • Se ține cu o mână de încheietură: am citit despre asta și e adevărat. Atunci când bărbații mint, își țin mâinile. Parcă una dintre mâini devine brusc mai grea și e nevoie să o țină de încheietură cu cealaltă mână. Se simte nesigur pe el și folosește acest gest ca pe un sistem de apărare.
 • Zâmbește fals sau prea des: dacă se chinuie să zâmbească sau dacă zâmbește ironic deși contextul nu o cere, îl poate trăda că minte. Poate folosi zâmbetul ca semn de punctuație – adică după fiecare frază, să zâmbească. Asta se întâmplă, de fapt, și la bărbații care spun glume proaste sau pe care doar ei le înțeleg: zâmbesc sau râd singuri după ce au zis, doar ca să transmită că a fost o glumă.
 • Aduce prea multe argumente: și unele par chiar forțate. Dacă se justifică inutil pentru anumite lucruri, ca și cum ar părea că dă socoteală deși nu i-ai cerut, se simte cu musca pe căciulă. E semn că un bărbat te minte atunci când, la întrebări simple, dă răspunsuri complexe.

Mincinosul nu se ține de promisiuni

Am pus la final acest semn că el te minte pentru că e folosit mai mult de profesioniști. Dacă ai dat de un mincinos în serie, atunci e posibil să nu fie atât de evidente semnele de mai sus. Dar ăsta e cel mai clar: dacă te-a mințit o dată, e șansă mare să te mintă a doua oară. Și cum ai aflat că te-a mințit? Că pur și simplu nu s-a întâmplat ce a zis el.

Eu am dat o dată de un mincinos din ăsta. Poate eram eu prea tânără, dar nu mi-am dat seama și am pus botul. Mi-a zis să ieșim la un restaurant într-o seară și eu chiar am făcut rezervare. Apoi, cu câteva ore înainte de întâlnire, m-a anunțat că s-a îmbolnăvit brusc și stă acasă. Și am sunat să anulez. I-am plâns de milă și am stat acasă să îi scriu mesaje. Mi-a zis pe la ora 8 seara că se culcă.

A doua zi am aflat, că doar minciuna are picioare scurte: o prietenă l-a văzut în oraș, cu încă doi amici de-ai lui, la o terasă. Părea sănătos tun. Și era trecut de ora 10 seara! Cum să interpretez eu asta? Că am picat în plasă și nu mai las să se întâmple a doua oară. Îți dai seama că dacă mai stăteam cu el, intram într-o relație toxică.

Așa că, dacă te mai întrebi cum îți dai seama că un bărbat te minte, sper să te fi lămurit. Bineînțeles, recomand să citești și articolul lui Vali despre care am menționat la început. E savuros și vine cu siguranță ca o mănușă.

Spor la depistat minciuni!

Articole recomandate

6 comentarii la acest articol

  Sunt la început de relație, prietenul meu are un job în care este mult timp plecat și ma pus în tema ca pot apărea bârfe despre el..cum ca ar fii cu una sau cu alta.. ca este prin oraș.. samd. Ce..i recomandati

  Bună, Raluca!

  Prietenul tău te-a anunțat că ar putea apărea aceste bârfe despre el? Mie îmi sună ca și cum te-ar anunța că s-ar putea să îl fi văzut cineva „cu una sau cu alta” și te pregătește pentru asta. Dacă nu este cazul de așa ceva, atunci nu ar trebui să își facă griji de ce spune lumea. Voi știți cel mai bine cum este relația voastră și cum o gestionați. Comunicați deschis și clar despre ce vreți de la relație și care sunt valorile voastre. Sigur că nu ți-ar plăcea să descoperi că nu îți este fidel, nu? 🙂
  Pupicei!

  Buna seara
  Am intalnit de curând pe cineva. A început prin a relata ce averi are,ce face el la servici,este cel mai cel,rezolvă tot ,scoate pe toți din colaps…bla,bla.
  Ne-am văzut de două ori,bineînțeles numai el vorbea,spunea că vrea o relație serioasă. M-a sunat ca vrea sa mergem la turci 4 zile,apoi s-a răzgândit în 30 min,vrea la munte…după 2 ore suna iar ca nu e ok sa mergem pt ca nu ne cunoaștem prea bine. Acum a trecut o săptămână de la ultima cină in oraș și nu a mai dat nici un semn.Ce părere aveți?

  Bună seara,
  părerea mea este că e neserios, încă de la prima întâlnire aș fi zis pas la un asemenea om, care se pune pe el în centrul atenției, e foarte egocentric și parcă transmite cu disperare că vrea să umple un gol din viața lui. Așa că sincer îți zic să nu pui suflet, nici să nu mai te gândești la el. Sunt mulți alți bărbați pe lume care sunt dispuși să asculte, să fie atenți la nevoile tale, să te respecte și să te întrebe și pe tine ce îți dorești, nu să vină cu propuneri pe care apoi tot ei să le retragă.

  Concubinul meu este închis la pușcărie de 8 ani și el fiind acolo a învățat de la ceilalți numai lucruri urâte să facă,dintre care sa mă și mintă,că doar suntem și la o distanță foarte mare unul de celălalt și nu am cum să știu ce face el. Va rog, ajutați mă cu un sfat . Va multumesc cu respect .

  Bună, Ancuța. Ne pare rău despre situația legată de concubinul tău. Din păcate, faptul că este într-un mediu destul de neprietenos, va dobândi astfel de deprinderi. Sfaturile din articolul nostru sunt valabile dacă ești față în față cu el. Eu zic să îi faci o vizită, să vezi ce mai face, să vezi dacă mai ține la tine așa cum o făcea odinioară, mai ales dacă vă puteți întâlni față în față îți vei da seama dacă spune că te iubește și de fapt nu este sincer când o spune. Nu cred că se pune problema de altă femeie la mijloc, ci pur și simplu de distanța dintre voi, de cât de des puteți comunica, respectiv cum va continua relația voastră după ce el iese din închisoare. Gândește-te la asta, la ce viitor puteți avea, ca să vezi în primul rând dacă merită să continuați. Nu pot da eu răspunsul aici, totul depinde de tine. Mulțumim frumos că ne citești blogul și îți dorim numai bine!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *