Ce trebuie să facă un bărbat într-o relație

Bărbatul perfect sau femeia ideală? Ăstea-s vrăjeli. Mereu ne vom uita după alte cupluri, după alte fuste, după alți flăcăi mai vânjoși. Păi ce naiba, nu stăm să căutăm găina care face ouă de aur. Hai să vedem ce trebuie să facă un bărbat într-o relație, de data asta.

Prima chestie cu care încep e să fac diferența dintre un băiat și un bărbat. Căci poți să ai 18 ani și să te porți ca un bărbat adevărat, sau poți să ai 40 de ani și să te porți ca un băiat răsfățat, egoist și orgolios. E strict alegerea ta. Nu contează vârsta, burta, mușchii, brațele. Contează ce ai pe umeri și igiena personală. Dar astea nu intră pe listă, să zicem că sunt de la sine înțelese.

Ce trebuie să facă un bărbat într-o relație fericită

O să încep cu asta: își iubește partenera pentru ceea ce este, nu pentru ce vrea el să fie. S-a îndrăgostit de ea fără mască, fără machiaj, fără să se ascundă când trage un vânt sau stă pe toaletă. Un bărbat adevărat o acceptă și o înțelege cu toate toanele ei, cu toate gusturile și poftele ei. S-a îndrăgostit de partenera lui, goală, nemachiată, fără haine perfecte, fără bani și alte lucruri de fațadă. S-a îndrăgostit de caracterul ei, nu te fundul sau sânii ei. 

Un bărbat, într-o relație, nu trebuie să încerce să-și schimbe partenera. E un chin să schimbi pe cineva care era deja format așa cu mulți ani înainte să te cunoască pe tine. Dacă o iubești, atunci acceptă-o, nu o ruga să se schimbe, nu îi face observații dacă are anumite obiceiuri care ție nu-ți plac. E ok să îi zici o singură dată că te deranjează un anumit lucru, dar dacă face parte din tabieturile ei, nu-i va fi ușor să renunțe. Lasă-ți partenera să se simtă liberă când e cu tine, nu constrânsă. Are și ea oricum suficient de lucru cât să te facă fericit – uite și secretele unei relații fericite din perspectiva unui bărbat.

Un bărbat se dedică relației. Nu o lasă de izbeliște. Se implică în relație, caută metode prin care să-și recucerească partenera în fiecare zi. De la gesturi simple, cum ar fi pregătirea micului dejun sau sărutări pe gât în timp ce spală vasele, până la flori sau ciocolată sau un alt cadou. Un bărbat nu trebuie să uite că e într-o relație, nici de parteneră, nici de el însuși. Dacă și-a pus verigheta pe deget nu înseamnă că de acum înainte nu se mai tunde, își lasă burtă sau nu-și mai calcă cămășile că are cine să facă asta. Nu asta trebuie să facă un bărbat într-o relație, pentru că femeia nu s-a îndrăgostit de el leneș, fără pasiune, cu burtă, ci de cel ce era înainte să fie într-o relație cu ea.

Un bărbat ia inițiativă în relație. De la dominarea partenerei în pat până la inițierea actului intim, cât și de la idei de vacanțe sau călătorii sau tot felul de activități în doi, asta trebuie să facă un bărbat. Face alegeri în urma cărora reiese că familia lui sau iubita lui sunt pe primul plan. Nu pune munca în fața relației, nici altceva. Cât timp vrea să fie în relația aia,  nu se culcă pe-o ureche și-și lasă partenera să facă tot.

Un bărbat e flexibil și-și asumă când greșește. Lasă dracului la o parte ego-ul tău. Nu mai ești doar tu, ci sunteți amândoi un întreg. Luați decizii comune, vino cu idei iar dacă nu-s bune, recunoaște asta. Nu merge pe ideea ta până-n pânzele albe, că e aiurea. Fii conștient de greșelile tale, comunică deschis cu iubita și fii flexibil la propunerile ei. Nu îi respinge ideile doar pentru că nu-ți plac, nu fii atât de egoist. De-aia zic, asta e problema multora, vor să iasă lucrurile așa cum vor ei, chiar dacă poate nu e tocmai cea mai bună decizie.

Cam asta zic eu că are de făcut un bărbat într-o relație, nu să facă pe victima, să caute scuze și să fie ca un mielușel în fața partenerei. Recunoaște, frate, dacă nu poți să schimbi un bec sau să repari ceva prin casă, sau spune-i deschis că nu știi să calci rufele. Nu te ascunde, nu te preface, fii tu cu toate defectele tale, acolo, gol, în fața ei. Căci de-aia s-a îndrăgostit și ea, nu doar de o fațadă „perfectă”.

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *