Așteptări de la o partidă de sex: bărbați vs femei

Discutam cu Vali pe tema asta și mă distra ce răspunsuri îmi dădea el. Eram la un pahar de vin și mi-a venit mie brusc ideea să-l întreb „tu ce așteptări de la sex ai”? Și mi le-a zis. După atâția ani de relație și căsnicie, chiar m-am simțit ciudat că n-am mai discutat cu el despre asta.

Nu degeaba s-au făcut glume și studii pe tema diferențelor dintre bărbați și femei. Sunt dovezi științifice care confirmă percepția despre sex a fiecăruia. Și bărbații văd sexul într-un fel, mai mult ca pe o validare a propriei puteri sau o tensiune ce simt nevoia să o descarce. În schimb, femeile au așteptări diferite de la sex, ele vor să fie dorite, stimulate, să se manifeste în moduri nebunești și să aibă un partener care le este dedicat 100%.

Am discutat la mai multe pahare cu Vali despre diferențele astea și mi-am luat notițe, ca să pot scrie astăzi ce am aflat. Sexpectations 🙂

Ce așteptări de la sex are o femeie?

Preludiul să fie de calitate. Pentru noi contează ambianța, mediul în care o facem. Nu ne putem dărui așa, oricum. Lumânările, feng shui-ul, semiîntunericul și inclusiv vorbele, îmbrățișările, sărutările, ideea de siguranță este ceea ce avem nevoie.

Vrem un partener care să fie acolo, să facă contact vizual, să ne excite din privire, din atingeri suave și nu doar pe sâni și pe fund. Pentru noi, orgasmul vine și din sărutări pe gât, din mângâieri pe coapse, masaj și îmbrățișări tandre. Romantismul e orgasmul nostru, de cele mai multe ori. Intimitatea e mai mult decât o conexiune carnală.

Pentru o femeie, ca așteptări de la sex, e nevoie de intimitate emoțională. Vrem să ne putem manifesta, fără teama de a fi judecate, căci la noi, anxietatea sexuală vine de multe ori din cauza unei nemulțumiri față de propriul corp. Avem nevoie de un bărbat care să ne ia, cu totul, cu bune și cu rele, indiferent cu ce bagaj emoțional venim din spate. Vrem să ne asculte, să ne fie alături, atât înainte de sex, cât și după.

O femeie nu vrea să fie lăsată singură după ce bărbatul și-a făcut treaba. Nu suntem instrumente, nici un umăr pe care să plângi. Avem nevoie de dragoste, nu doar de sex, căci cel mai tare ne excită faptul că partenerul rămâne cu noi, ne ia în brațe și ne sărută pe spate, după ce am terminat partida.

O femeie vrea să fie dominată sexual. Să fie pusă la punct, „pedepsită”, să fie tratată ca o fată rea. Vrea să se joace, vrea teasing înainte de penetrare, vrea să fie „păcălită” și să fie trasă de păr (în limita bunului simț, bineînțeles).

Nu în ultimul rând, o femeie vrea să își dea drumul de mai multe ori. Atunci ai găsit cheia către inima ei, când i-ai oferit orgasme multiple. Știu că bărbații pot avea, în medie, două orgasme în timpul sexului, în timp ce noi putem avea și 10. Știu asta, e natura firii noastre. Vrem un bărbat care reușește să ne aducă la mai multe orgasme decât cel de dinaintea lui. Gata, am spus-o.

Ce așteptări de la sex are un bărbat?

Aici lucrurile stau diferit. Nu vreau să supăr pe nimeni, dar de multe ori totul pornește din orgoliu. Un bărbat vede femeia în mai multe moduri: pentru unii, e un „trofeu” cu care să se laude; pentru alții, e viitoarea mamă a copilului lor. Indiferent de caz, ei vor o femeie care să fie puternică, dar nu mai puternică decât ei. Vor să le valideze orgoliul, să le sporească încrederea în ei înșiși.

Un bărbat vrea de la sex să fie. Da, așa a zis Vali, nu eu, așteptarea lui e în primul rând să se întâmple. Asta pentru că bărbații se lovesc de mai multe refuzuri de-a lungul vieții decât femeile, și atunci de multe ori ajung să și-o ia singuri între palme. Nu râde, dacă citești, că probabil ca bărbat rezonezi, chiar dacă nu recunoști.

Bărbații au așteptări diferite de la sex față de femei. Ei vor un preludiu mai scurt, dacă se poate, și nu contează atât de mult locul. Poate fi pe bancheta din spate a mașinii, într-o pădure, pe plajă sau în dormitorul părinților lui. Vor o femeie care nu stă să primească, în pat, ci una care să-i stimuleze, să-și folosească și mâinile, și gura. Să fie fată rea, deși în esență arată ca o fată cuminte. Să îi surprindă și să îi aștepte, chiar dacă li se scoală mai lent. De-asta mulți aleg pastile pentru potență și eu, să fiu sinceră, îi înțeleg perfect.

Vor o femeie care le dă șansa la runda a doua. Să nu dea semne că a obosit după prima partidă sau că nu mai vrea. Să nu se îmbrace imediat, să nu se grăbească, dacă mai e timp. De multe ori, prima rundă e mai scurtă, cu orice bărbat. Așa că vrea să aștepți runda a doua, ca să vezi atunci cât de viril este el cu adevărat.

Ce alte așteptări de la sex are un bărbat? Să nu fie inhibat de femeie. Să nu încerce ea să îi mascheze abilitățile, să fie flexibilă. Dacă el o preferă pe la spate, ea să accepte. Dacă lui nu-i place o anumită poziție, ea să nu o facă. Asta pentru că mulți sunt posesivi, dar în sensul bun o zic. Ceea ce am scris aici, surprinzător, se leagă și de ce vor bărbații de la o relație.

Cum ai observat diferențele, e timpul să răspundem la întrebarea…

Cum ne sincronizăm ritmul sexual într-o relație?

Totul vine de la libido și menținerea flăcării aprinse. E clar că în relație fiecare trebuie să lase de la sine. Poate bărbatul vrea să facă sex dimineața iar femeia seara. Poate că el vrea pe la spate iar ea vrea din față. Fiecare are preferințele sale, însă dacă cei doi se iubesc, trebuie să găsească o cale.

Ok, nu vrei seara și nici dimineața? Hai la prânz! Trebuie să fie o variantă de mijloc.

Lăsând gluma deoparte, totul pornește de la comunicarea din relație. Așa cum am vorbit eu despre așteptări de la sex între bărbați și femei, cu Vali, la un pahar de vin, la fel trebuie să găsești și tu o variantă cu partenerul tău. Discutați despre ritmul sexual al fiecăruia dintre voi și puneți astfel țara la cale.

Discutați despre fanteziile voastre, momentele în care vă place să faceți sex, locurile, inhibițiile pe care le aveți. Dacă sunt prea multe, faceți o listă, și alegeți de acolo ca și cum ați face o salată. Vorbesc serios. Funcționează. Eu așa am făcut cu Vali și așa facem mereu. Împreună luăm deciziile și nu avem nimic de ascuns unul față de celălalt.

Dacă ai completări în ceea ce privește așteptările de la sex ale tale și ale partenerului tău, scrie-le aici. Chiar și anonim. Hai să ne distrăm și să învățăm împreună!

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *