Anxietatea sexuală la bărbați. Cum ne-am consolidat relația

Asta-i o discuție pe care să o aibă băieții la bere, așa i-am zis lui Vali. Dar el mi-a zis că nu știe vreun bărbat care să vorbească despre asta, mai ales la bere. E o problemă des întâlnită și se numește anxietate sexuală la bărbați.

Cum s-ar traduce? Anxietate înseamnă, pe scurt, frică. E vorba de teamă de eșec, de a da rateu într-un fel sau altul. Și când unim cele două, „anxietate” cu „sex”, ajungem la un lucru specific majorității bărbaților: teama de a nu-și satisface partenera în pat.

Anxietatea a fost și în cazul nostru una din principalele probleme psihologice care au afectat potența masculină a lui Vali. Însă, situația era un pic diferită la noi: Vali suferea de anxietate profesională, mai degrabă. Teama lui era că nu vom reuși să ne mutăm la casă nouă, că ne va lua banca toți banii, că vom rămâne pe drumuri sau că eu îl voi părăsi că nu e capabil să ne susțină financiar pe amândoi.

Însă, i-a afectat performanța sexuală grav, încât a fost nevoie să meargă la urolog. A scris părerea despre Cialis, medicamentul ce l-a luat. Și e un mare NU atât din partea mea, cât și din partea lui.

Anxietatea sexuală la bărbați: cum se manifestă

Rateuri am dat cu toții. Și din câte mi-a zis Vali, mulți dintre prietenii lui râd de eșecurile lor proprii din adolescență, sau din perioada formării ca adult. Inclusiv Vali își amintește că a avut mai multe momente de ejaculare precoce cu partenerele pe care le-a avut înaintea mea. Acum, pare relaxat când vorbește despre asta, dar la momentul respectiv l-a afectat.

Și așa cum vorbeam în articolul cu tratament ejaculare precoce, Vali a mai avut problema asta și recent, cu mine. Din fericire, am găsit o soluție naturală care să îl ajute. Citește aici mai multe păreri uPotent să afli despre ce e vorba.

Atunci când un bărbat are anxietate sexuală, înseamnă că pune prea multă presiune asupra lui. Se simte inferior, are încrederea în sine redusă, și pornește cu gânduri negative legate de performanța sa. Unii se tem că își pot pierde erecția în timpul actului, alții se gândesc că nu li se mai scoală de la început. Însă, sunt și cei ca Vali, care se tem cel mai mult că nu-și vor putea controla ejacularea și că vor da chix.

În relațiile de cuplu, pot exista probleme, inclusiv certuri frecvente, semne de distanțare în relație, sau poate chiar sunt relații toxice unde viața sexuală nu-și are locul. Așa apare anxietate de performanță sexuală, care se poate manifesta atât la femei cât și la bărbați.

În cazul nostru, al femeilor, motivele sunt legate și de complexele privind aspectul fizic. Dar nu e o regulă, Vali are prieteni care au chelie, unii au burtă sau prea mult păr pe piept, sau alții se tem că au penisul prea mic sau strâmb. Fiecare are complexele sale, nu e o regulă. Ideea este să nu le lași să te acapareze, nici alte probleme psihologice, să nu te copleșească. Dacă le iei prea în serios, ca să zic așa, îți vor afecta atunci cu siguranță performanța sexuală.

Cum i-a afectat anxietatea de performanță sexuală viața lui Vali

Și aici ajungem la cireașa de pe tort. Vali a avut mai multe partenere în trecut, care îl părăseau, pe rând. Ce pot să zic, pierderea lor, câștigul meu. Însă, Vali nu vede așa lucrurile. El crede că e din cauza anxietății sale sexuale. Teama de eșec, așa cum o mai numește.

De fiecare dată când ajungea să facă sex, pornea cu gânduri negative. Avea emoții, chiar dacă uneori nu le conștientiza. Uneori, când era cu o fată care era atractivă din punct de vedere sexual, presiunea era și mai mare. Se gândea la situația în care își dădea drumul prea repede. Ce s-ar fi întâmplat dacă ea le povestea prietenelor ei despre asta? Dacă Vali își strica reputația și în rândul prietenilor lui masculi?

E adevărat, fetele bârfesc. Sunt uneori mai rele decât bărbații și sunt rele și între ele, nu doar cu ei. Și de-asta se temea Vali, să nu ajungă de râsul gagicilor. Nici nu-mi pot imagina ce era în mintea lui, drăguțul!

Ce ar trebui să facă o femeie când are de-a face cu anxietate sexuală la bărbați

În primul rând, să nu râdă de partenerul ei. Ejacularea prematură, pierderea erecției și alte probleme de natură sexuală poate avea oricine.

În al doilea rând, să nu vorbească despre eventualele rateuri sexuale cu prietenele ei sau cu alți prieteni. Cu siguranță partenerul s-ar simți lezat, jenat. Asta le-ar afecta relația, și nu ar duce nicăieri. Ar crea o distanță între cei doi parteneri și nu este deloc recomandat.

O femeie ar trebui să comunice cu bărbatul care suferă de anxietate sexuală. Să îi fie alături, să îl sprijine. Să găsească împreună cauzele. Pot fi medicale, pot fi de natură emoțională.

Un alt sfat este să îi propună partenerului să facă pauză măcar două săptămâni de la sex. Sau, mai bine, să nu îi propună, pur și simplu să își facă de lucru, astfel încât să-l lase pe el să acumuleze tensiune sexuală. Și la fel și pe ea. Dacă ar grăbi lucrurile, dacă i-ar zice „iubitule, nu e problemă că n-a mers azi, hai mâine”, atunci totul pare programat. Și bărbatul nu se va mai simți în largul lui.

Sexul nu poate fi spontan!

Un alt lucru ce trebuie făcut și ar ajuta foarte mult este să găsească, amândoi, un tratament pentru problema de natură sexuală pe care o are bărbatul. Uite, aruncă o privire peste topul nostru cu pastile potență. Nu te gândi că recomandăm medicamente, că nu-i așa. Nu am scrie pe blog despre ceva ce v-ar putea face rău. Sunt soluții naturale, care nu au reacții adverse. Trebuie doar respectat prospectul.

Doar așa vor trece problemele cauzate de anxietatea sexuală la bărbați. Prin experiențe pozitive, care confirmă bărbatului că este capabil să facă acel lucru de care îi era frică. Bărbații au nevoie de confirmări, de încurajări. Asta recomand oricărui cuplu afectat de probleme legate de anxietate.

Sper să vă fie de folos!

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *