Analize pentru potență sau ce să faci când te lovești de probleme

Am învățat de la părinții mei că de fiecare dată când nu mă simt bine fizic, nu ar trebui să stau și să aștept să îmi revin. În schimb, ar trebui să merg la medic și să mă sigur că ceea ce experimentez nu e un simptom pentru ceva mai grav. Și la fel am făcut și când a fost vorba de disfuncțiile erectile. Așa am decis să îmi fac un set de analize pentru potență.

Și cred că investigațiile medicale preventive trebuie făcute chiar și atunci când nu experimentezi nimic supărător. Iar dacă nu ai probleme supărătoare legate de potență ci doar mici momente în care nu prea ești sigur de performanța ta, te sfătuiesc să iei totuși în calcul mersul la medicul androlog. Și de ce nu, chiar și un set de analize de infertilitate.

Fă asta dacă ești o persoană care se îngrijorează repede. Ai toate șansele să nu ai nimic care să necesite tratamente. Însă, dacă îți faci griji, poți ajunge să dezvolți probleme psihologice legate de potență și chiar anxietate sexuală.

Principalele cauze pentru impotența la bărbați

Experimental, îți pot spune că stresul este un factor destul de mare în ceea ce privește sănătatea aparatului genital. Eu am ajuns să mă confrunt cu anxietatea sexuală din cauza unui cumul de factori de stres. Și partea proastă este că e un cerc vicios.

Eram stresat cu munca și mutatul la casă. Aveam tot felul de responsabilități și de termene limită, încât tot ce făceam era să mă gândesc cum le rezolv mai repede. Și uite așa, viața mea era pusă pe pauză. Iar din cauza asta, performanțele sexuale au scăzut.

Pentru că eram stresat și îngândurat, nici nu aveam erecție prea tare și am și ejaculat prematur. Asta mi-a dat în cap rău de tot. De aici, au tot început problemele mai mari și un șir de partide de sex eșuate care doar m-au adâncit mai tare.

Dar nu este exclus ca problemele de potență să apară și din punct de vedere fiziologic. Pentru că există o serie de aspecte care interferează cumva cu potența masculină. De exemplu, afecțiuni la nivelul:

  • arterelor;
  • muscular;
  • circulator;
  • renal.

Problemele de circulație sanguină afectează foarte mult calitatea erecției. Practic, dacă ai nivelul de colesterol în sânge mai ridicat, el se depune pe artere, iar sângele circulă mai greu.

Cel mai adesea, ejacularea retrogradă apare atunci când ai probleme renale. De aceea, este indicat să dai o fugă și la medicul urolog. Și pentru că erecția penisului este redată de încordarea mușchilor din acea zonă, nu ar fi rău să vezi puțin și cum stai cu musculatura. Ți-am scris pe blog despre cum antrenezi mușchii pelvieni.

Ce analize pentru potență să faci

Când am decis să îmi fac analize pentru potență, am mers din aproape în aproape. Adică am fost mai întâi la medicul de familie să povestesc despre problemă, urmând ca el să îmi recomande medici specialiști pentru consultații.

Așadar, uite ce fel de analize pentru potență am făcut eu și îți recomand și ție:

  1. Analize de sânge. Cred că sunt printre cele mai concludente atunci când vrei să vezi cum stai cu sănătatea. Și este indicat să te testezi pentru tot ce se poate, de la o simplă hemoleucogramă până la testare pentru HIV. Așa vezi și dacă ai colesterolul mare sau dacă nivelul de glucide este ridicat.
  2. Spermocultura. Cu ajutorul ei poți afla dacă ai vreun fel de infecție care interferează cu sănătatea aparatului genital.
  3. Examinarea prostatei. Pe lângă disfuncțiile erectile care pot apărea din cauza afecțiunilor de prostată, există și riscul de cancer. Iar un lucru care semnalează acest lucru poate fi incontinența urinară.
  4. Examinarea fizică a aparatului genital. De multe ori se întâmplă ca simptomele unei afecțiuni să se observe la nivelul pielii. De exemplu, anumite iritații sau iregularități din punct de vedere al formei pot semnala disfuncții erectile.

Tratamente în urma analizelor pentru potență

Stilul de viață te afectează în mod clar. Lipsa de somn, mâncarea nesănătoasă sau sedentarismul se iau mână în mână cu problemele de sănătate, oricare ar fi ele. Așa că primul pas către tratarea impotenței este stabilirea unei diete pe bază de alimente bune pentru potență.

În plus, o să îți recomande și medicul ce poți să faci sau să iei ca să tratezi problema cu potența. Iar dacă vrei să ai parte de rezultate mai rapid, alternativa potrivită sunt pastilele pentru potență.

Apropo, vezi păreri uPotent sau păreri Maraton Forte.

Nu uita să discuți cu specialiștii despre ce produse ai putea lua. Și poți să te uiți peste topul cu cele mai bune pastile pentru potență ca să afli mai multe păreri.

Ne mai auzim!

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *