Gândul că ești infertil te adâncește foarte mult în anxietatea sexuală, iar problemele psihologice legate de potență își fac apariția rapid. Nu mai ai chef de sex, ești mereu supărat și te confrunți cu tot felul de disfuncții erectile. De asta e important să mergi regulat la control și să îți faci un set de analize pentru infertilitate la bărbați.
Eu și Ela am considerat mereu că trebuie să avem grijă de sănătatea noastră și să mergem la control regulat pentru orice. Indiferent că vorbim despre sănătatea fizică sau psihică. Și uite așa, ne-am făcut frumos programare la analize să vedem cum stăm cu fertilitatea, și eu, dar și Ela.
Dar o să-ți povestesc mai multe despre analizele de infertilitate pe care le-am făcut eu și ce tratamente poți urma ca să scapi de problemă.
Cauzele infertilității la bărbați și de ce să îți faci analize
Problema infertilității afectează un număr destul de mare de cupluri care vor să aibă copii. Și disfuncțiile pot apărea de ambele părți. De aceea, medicii recomandă ca ambii parteneri să se testeze ca să poată stabili ce fel de tratamente trebuie aplicate.
Iar în ceea ce privește bărbații, infertilitatea se manifestă sub diferite forme:
- Imposibilitatea producerii spermei în testicule;
- Blocajele pe canalele de ejaculare;
- Lipsa spermatozoizilor virili.
Ce pot să îți spun clar este că sterilitatea nu este neapărat ereditară, ci apare din cauza unor factori. Și dacă tot veni vorba, uite care sunt:
- Abuzul de tutun și alcool – Dacă ai impresia că mult alcool te ajută la erecție, partea mai puțin bună e că se instalează infertilitatea.
- Expunerea la toxine – Metalele grele cu care lucrezi îți afectează oricum sănătatea, inclusiv cea a organelor genitale.
- Ejacularea retrogradă – O parte din cantitatea de spermă se elimină în vezică, unde nu îi este locul.
- Anticorpi antiseptici – Organismul tău (sau poate al partenerei) produce anticorpi care interferează cu spermatozoizii.
- Supraîncălzirea testiculelor – Dacă stai mult pe scaun, la saună sau în băi fierbinți, atunci ai putea să ai probleme cu spermatogeneza. Creșterea temperaturii în zona genitală chiar și cu 3 grade ajunge să scadă producția spermatozoizilor.
- Anxietatea și stresul – Nici nu ai idee câte probleme de sănătate apar din cauza stresului. Și gândește-te că este prezent des în viețile noastre. Încearcă să scapi de el.
- Obezitatea – Creează tulburări endocrine care afectează secreția hormonilor sexuali.
Ce analize să fac pentru fertilitate la bărbați
Poate o să crezi că glumesc, însă recomandarea e să le faci pe toate. De ce? Păi fiecare analiză pe care o faci poate să găsească sursa problemei, dacă te confrunți cu infertilitate. Și atunci, de ce să nu cauți de la cap la coadă tot ce se poate ca să știi că ești ok?
Uite ce analize am făcut eu:
FSH
Analiza FSH verifică hormonul de stimulare foliculară care stimulează la bărbați spermatogeneza. Așadar, un nivel scăzut al hormonului poate indica oligospermia sau azoospermia.
Testosteron și Testosteron liber
Da, e diferență între ele. Analiza testosteronului indică valorile hormonului din punct de vedere al sistemului reproducător. Practic, vezi în ce măsură secreți testosteron care stimulează funcția sexuală. Pe când testosteronul liber se referă la secreția și circulația lui în tot organismul. De exemplu, îți creșterea masei musculare când tragi de fiare, îngroșarea vocii în pubertate și apariția bărbii se datorează testosteronului liber.
Anticorpi antispermatozoizi în ser
Ce înseamnă asta? Că tu poți produce și spermatozoizi, dar și anticorpi pentru ei. Un fel de afecțiune autoimună. Practic, bariera hemato-testiculară care separă sistemul imunitar de sistemul reproducător este compromisă.
Chlymidia thracomatis
Vorbim aici de o bacterie care determină apariția clamidiozei care se transmite pe cale sexuală. Și pentru că nu întotdeauna există simptome vizibile, sunt șanse ca boala să se agraveze și să producă infertilitate.
Spermogramă
Este o analiză simplă care verifică anumite caracteristici ale spermei și spermatozoizilor. De exemplu, numărul lor, calitatea și capacitatea de fecundare a ovulelor.
Spermocultură
Prin spermocultură poți afla dacă există agenți patogeni responsabili de infecțiile aparatului genital masculin. Și așa vezi dacă asta e cauza infertilității.
Tratamente pentru infertilitate pe care le poți urma
Cea mai în măsură persoană să îți prescrie tratament pentru problema cu care te confrunți este medicul specialist urolog sau androlog. Practic, după ce ai obținut rezultatele analizelor de laborator trebuie să mergi la medic să îți interpreteze rezultatele și să îți spună ce poți face să tratezi afecțiunile.
Așadar, printre tratamente s-ar putea să îți prescrie:
- Antibiotice pentru tratarea infecțiilor;
- Pastile hormonale pentru virilitate;
- Tratament pentru anticorpi antispermatozoizi;
- Intervenția chirurgicală de corecție a disfuncțiilor aparatului genital.
Iar sterilitatea poate interfera și cu activitatea ta sexuală. De exemplu, te poți lovi de disfuncții erectile precum ejacularea prematură sau erecțiile slabe. Și pentru asta poți lua pastile de potență, tot la recomandarea specialistului. Vezi ce am adăugat eu și Ela în lista cu cele mai bune pastile pentru potență și cere-i medicului părerea.
Nu am partenera și m-am dus la femei am platit mă masturbez foarte des prima dată când am fost la unu mi sa sculat fara pastila natura am 35 de ani nu am experiență sexuală m-am mai uitat și eu pe YouTube cum sta treabă adou ora am luat o pastila dela farmacie 30 de lei am fost golit cu o sera înainte și-a făcut efectul am făcut cam 18 minute sex cu 2 reprize că mi-a murit și mi-a sculațo și am mai put sa fac ce e cred că dela pre mult masturbare am problemele asta sau poate că nu-i tot una femeia ta sau alta străină tu ce-mi recomanzi m-aș duce să-mi fac analize savad care este proble adevărul este că sunt și obosit fac numa schimbul 1 mă culc târziu de fumat nu fumez cola de 6 luni nu beau alcool mai deloc poate eu cred că oboseala și restul își bun identitate sunt și o fire mai retrasă un sfat daca se poate am fost la una de 19 ani am luat ceva elixir făcut în China ceva natural cutie aurie misa sculat foarte tare aia când avazut azis ca o am mare dar amurit la asta prima cu care ami putut să fac ceva are camera cu pat pune muzica este atenta mă ajută arata și bine multumesc aștept un răspuns
Salutare! Din ce înțeleg eu problema ta ar avea mai multe cauze, însă nimic de speriat. Pot fi și oboseala, stresul și gândurile pe care inevitabil le ai legate la ce ar putea să nu meargă bine în timpul partidei. Însă, cred eu că lipsa experienței sexuale este motivul principal pentru care au apărut neplăcerile. Probabil asta te-a făcut și să te masturbezi mai des, un obicei care nu este neapărat bun. Când te masturbezi prea des s-ar putea să ajungi să pierzi din rezistența la sex și să ejaculezi precoce. Dacă atunci când te masturbezi te oprești des și penisul ba se scoală, ba se lasă s-ar putea ca în timpul partidelor să mai pierzi erecția, exact așa cum ai descris tu.
Aș recomanda să te masturbezi mai rar și, atunci când o faci, să încerci să reziști cât mai mult până să îți dai drumul. Desigur, ar ajuta și dacă ai putea să mai scapi de stres și să te odihnești ceva mai bine. E util să crești încrederea în tine și să mai alungi din frica de eșec – de multe ori ea îți poate cauza tot felul de disfuncții erectile.
Dacă nimic nu merge, poți merge și la urolog. El o să îți pună o serie de întrebări și o să îți poată recomanda și un tratament, dacă e cazul.
Cu ejacularea precoce m-am mai întâlnit și eu de-a lungul timpului. Ca supliment natural am folosit uPotent, o miere care mă ajută să am partide mai lungi decât în mod normal.
Sper să-ți rezolvi toate problemele!