Am înșelat și continui să o fac. Am o problemă?

Relațiile extraconjugale sunt vechi de când e lumea. Dacă înșeli, nu ești primul bărbat care face asta. Cum nici ea nu ar fi prima femeia care își găsește fericirea într-un alt pat.

Până la urmă un bărbat va avea o relație extraconjugală cu o altă femeie. Ceea ce ne spune că indiferent dacă vorbim despre un el sau despre o ea, infidelitatea e o vină comună. Și, mai ales, o alegere comună.

Dacă deja ai făcut această alegere și ai înșelat-o, lucrul acesta poate spune câte ceva despre tine și despre relația ta.

Nu, nu sunt aici să critic sau să judec. Îți spun doar faptul că există două interpretări:

  • Fie relația nu mai merge și nu te vezi alături de ea;
  • Fie chiar îți place să faci asta.

Indiferent de situație, nu e nimic în neregulă cu tine. Doar că, trebuie să accepți adevărul.

De ce înșelăm partenerul

Atunci când doar obișnuința te mai ține alături de persoana de lângă tine, la un moment dat vei ajunge să ai o relație extraconjugală. Asta, dacă vrem să vorbim statistic. Unde te duce viața, nimeni nu îți poate spune cu exactitate.

Dar, dacă în subconștientul tău chiar nu vezi un viitor fericit alături de ea, cu siguranță îl vei căuta în altă parte.

Și, fie vei înșela sistematic, cu tot ce-ți pică la mână (sau, mai bine spus, în pat), fie vei înșela o singură dată cu o femeie cu care îți vei reface viața.

Apoi, mai poți înșela pentru că pur și simplu îți place să faci asta. Poate fi o fantezie de a ta să ai femeia unui alt bărbat. Să știi că o poți domina și că, la final, ea se întoarce la el după ce a fost cu tine.

Sau, fără să îți dai seama, faptul că poți cuceri femeie după femeie îți arată că ești încă un bărbat dorit, tânăr și viril. O faci nu pentru că nu o iubești pe ea, ci pentru că așa ești tu fericit. Vezi în femeile cu care o înșeli nu persoane în care investești sentimente ci, femei cu care îți satisfaci o poftă, așa cum crezi că se întâmplă și invers: nu vrei ca femeile cu care o înșeli să te iubească, ci să aveți un moment de plăcere comună.

Dacă ai înșelat și continui să înșeli

Da, ai o problemă. Indiferent că o faci pentru că așa simți tu nevoia sau pentru că nu mai vezi în relația cu ea un viitor.

De ce ai o problemă?

Pentru că ceea ce faci tu are un efect și pentru ea.

Dacă tu înșeli, indiferent de motivele pentru care faci asta, ea poate avea de suferit. Fie o ții captivă într-o relație toxică, fie va trăi cu falsa impresie că e implicată într-o relație fericită.

Va afla la un moment dat. Asta cu siguranță. Și atunci poate îți vei da seama că ai stricat o viață de om, o viață care se va reface cu greutate. Poate vei avea și un copil care va resimți din plin efectele relațiilor tale extraconjugale.

Așa că, amintește-ți mereu că tot ceea ce faci are cauze pe toate planurile.

Ce să faci dacă îți place să înșeli

Poți încerca să o faci cu acordul ei. Există situații în care atât el cât și ea recurg la relații extraconjugale dar păstrează și aparența unei căsnicii fericite. Desigur, partenerii trebuie să fie împăcați și fericiți cu situația în sine.

Poți să o implici și pe ea dacă sunteți genul de parteneri dispuși să încerce lucruri noi. Există o mulțime de fantezii pe tema asta: partide în 3 în care fie vorbim despre două femei și un bărbat, fie despre doi bărbați și o femeie.

Sau, renunță la ea. Chiar nu-ți  trebuie o căsnicie dacă ești genul de bărbat care înșală.

Poți umbla cu mai multe femei în același timp. Doar nu da impresia de bărbat de casă când nu este cazul. Controlează doar destinul tău nu și pe al altora atunci când deznodământul nu este unul fericit pentru cei din jurul tău.

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *