Cum apare ejacularea prematură și ce afecțiuni pot fi în spatele ei

Ca femeie, e greu să îți dai seama exact ce trece prin mintea unui bărbat când vine vorba de disfuncții erectile. Iar de multe ori, aleg să ne scutească de detalii și se închid în ei. Știu că atunci când Vali a ejaculat precoce prima dată, am încercat mult să îi arăt că îi sunt alături.

Nu mi-a ieșit din prima și nu îl condamn. Sunt anumite aspecte peste care un bărbat nu trece, mai ales când este vorba despre performanțele sexuale. Multe zile am încercat să îi arăt lui Vali că nu mi s-a schimbat părerea despre el și că nu a decăzut în ochii mei. Până la urmă, apropierea s-a produs atunci când a fost el dispus să se deschidă în fața mea.

Și am ajuns să discutăm despre asta, să vedem sursa problemei și să ne asigurăm că în spatele ejaculării premature nu sunt afecțiuni grave.

Disfuncții erectile la bărbați: ejacularea prematură

Am mai povestit pe blog și eu, dar și Vali despre ce înseamnă această problemă de potență. În termeni medicali, ejacularea precoce este procesul prin care sperma este eliminată înainte ca bărbatul să atingă pragul maxim de excitare.

În plus, ejacularea prematură devine un act pe care nu îl poți controla. Iar dacă vrei ca partida să dureze cât mai mult, apar astfel tot felul de gânduri care dau anxietate sexuală. Și eu sunt de părere că în cazul ăsta, rolul partenerei este să fie aproape.

Așadar, dragele mele, chiar dacă ei vă spun că nu vor să vorbească sau că preferă să fie lăsați în pace, fiți pe fază. Mai devreme sau mai târziu, când gândurile lor se mai potolesc, vor simți nevoia să își spună of-ul. Iar Vali mi-a zis că s-a simțit chiar ușurat când a văzut cu câtă înțelegere îl ascult.

Până la urmă, sunteți doi și le trageți împreună, nu? Așa că le vorbiți, le gândiți și găsiți soluții împreună. Pentru că într-o relație, totul se împarte la doi.

Cum apare ejacularea precoce?

Stresul, mama lui de stres. Atât eu, cât și Vali am tot zis că multe probleme în viață pleacă de la felul în care gândești și în care te raportezi la lucruri. Am descoperit că mintea e o „unealtă” foarte puternică și dacă reușești să o folosești în favoarea ta, e super.

Dar vine și reversul medaliei. Când te lași copleșit de gânduri, toate fricile se transpun fizic. Te gândești că nu o să o satisfaci? S-ar putea să crezi cu adevărat că nu o să o faci, o să te inhibi și uite așa pierzi erecția.

De cele mai multe ori, problemele de potență sunt pe fond de stres, de gânduri. Însă există și cazuri în care disfuncțiile erectile pornesc din cauza unor probleme de sănătate. De exemplu, viața sedentară, alimentația nesănătoasă și un program de somn haotic te pot afecta și pe partea sexuală.

De exemplu, poți ajunge să te confrunți și cu alte afecțiuni, precum ejacularea retrogradă.

Afecțiuni asociate cu ejacularea precoce

Dacă te confrunți cu disfuncții erectile și cauți un tratament pentru ejaculare precoce, mai întâi ar trebui să cunoști cauzele. Pentru că s-ar putea să tratezi doar un efect, dacă te gândești de exemplu, să iei pastile de potență. Mai bine, vezi care e sursa problemei și o rezolvi.

Așadar, uite ce probleme fiziologice pot cauza ejacularea precoce:

 • afecțiuni ale prostatei;
 • infecții ale aparatului reproducător masculin;
 • tulburări endocrine;
 • afecțiuni renale;
 • un nivel scăzut de testosteron;
 • consumul excesiv de alcool sau de droguri.

Iar din punct de vedere psihologic, putem vorbi despre:

 • expunere la stres prelungit;
 • depresie;
 • certuri în cuplu;
 • complexe în legătură cu aspectul fizic;
 • impresii greșite din cauza filmelor pentru adulți.

Cele mai multe informații le obții dacă îți faci un control la medicul androlog sau la medicul urolog. Și dacă te îndrumă să faci și analize de potență, atunci o să vezi cu exactitate de unde pleacă problema.

Înainte să te programezi și să discuți cu doctorul, poți să te documentezi puțin și despre pastilele de potență ca să vezi cum te ajută. Și de ce nu, să arunci un ochi și peste topul cu cele mai bune pastile pentru potență pe care l-am făcut cu Vali.

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *