Abstinența în cuplu și cum te poate ajuta o pauză de la sex

Am trecut cu Vali prin perioade în care viața noastră sexuală a fost pusă pe pauză. Uneori pentru că situația ne-o impunea, iar alteori pentru că așa decideam noi. Și vreau să vă spun că a fost, de cele mai multe ori, o decizie foarte inspirată. Se pare că abstinența în viața de cuplu are și ea rolul ei.

Cred că prima dată când am stat pe tușă cu Vali a fost când am rămas însărcinată. Și trebuie să recunosc și eu că mi s-a părut o perioadă destul de lungă. Au fost câteva luni în care ne-am cam uitat unul la altul și atât. Dar după ce am primit undă verde de la medic pentru partidele de amor, au ieșit artificii din dormitorul nostru.

Este recomandată abstinența în cuplu?

Faceți sex des? Probabil că au fost momente când ați rămas în pană de idei sau ați vrut să diversificați și nu ați știut cum. Iar obișnuința în cuplu este un factor de care mulți se tem. Pentru că ajungi în momente în care ești atât de sigur și de confortabil cu omul de lângă tine încât nu mai iei în calcul surprizele sau picanteriile. Și dacă monogamia este definiția relației voastre, cu siguranță nu sunteți curioși de sex în trei.

Și sunt convinsă că și voi, ca mine și Vali, vă doriți să aveți întotdeauna partide fierbinți și pline de pasiune. Doar că magia dispare atunci când misterul se risipește. Tocmai din acest motiv este indicat să faceți o pauză de la sex pentru o perioadă asupra cărei conveniți împreună.

Dragelor, bărbații sunt vânători, mereu în căutare de ceva nou. Natura lor este de a vâna, de a domina, de a cuceri. Iar ca „prădător”, nu e deloc satisfăcător când prada se lasă prinsă. Așa că vă recomand să îi puneți pe jar, să îi lăsați să vă dorească, să vă redescopere, să tânjească după voi puțin timp.

Dragi bărbați, vă recomand și vouă să nu uitați că femeile de lângă voi trebuie cucerite și curtate mereu. Și nu e rău deloc să le aprindeți simțurile cu sărutări sau atingeri ușoare. Iar de multe ori, un zâmbet, o privire sau un gest pot avea efecte incredibile asupra libidoului femeii.

Motive pentru care să luați pauză de la sex

Știm toți că sexul e minunat atunci când este armonie și dorință între cei doi. Și nu de puține ori, sexul chiar poate să ajute. Nu înseamnă că o partidă vă ține relația lipită dacă e ceartă non-stop între voi, însă există șanse ca situația să se detensioneze.

Însă chiar și excesul de sex are părți mai puțin plăcute. Pentru că ajungi să rămâi în pană de idei într-un timp scurt și monotonia își face loc în patul vostru. Iar ca partidele de dragoste să fie mereu o escapadă de vis între voi, luați în calcul și o perioadă de abstinență.

Uite care sunt motivele:

Sănătatea aparatelor genitale

Chiar dacă bărbații sunt făcuți să ducă multe partide într-un timp scurt, nu înseamnă că este indicat. Medicii recomandă un timp de repaus pentru ca mușchii pelvieni să se relaxeze, iar procesul de creare al spermei să aibă loc complet.

La femei, abstinența are strânsă legătură cu procesul de curățare al vaginului. În plus, este nevoie de o perioadă de relaxare a mușchilor vaginali.

Obișnuința stimulilor

Atunci când faci exces de masturbare sau de sex, ajungi să nu mai simți plăcerea în adevăratul sens al cuvântului. De ce? Pentru că începi să te obișnuiești cu senzația și nici un alt stimul nu te mai sensibilizează. Concluzia? S-ar putea să te chinui să ajungi la orgasm și sexul devine neplăcut.

Pasiunea

Abstinența funcționează ca o mică interdicție, un fel de fruct oprit. Și ce e interzis e mereu palpitant, nu? 🙂 Iată o metodă prin care să vă anulați monotonia de sub așternut. Sunt convinsă că după o perioadă de pauză, dorința va fi mare, iar regăsirea pe măsură.

Abstinența în cuplu: vă poate afecta negativ?

Excesul are efecte negative cel mai adesea, fie că vorbim despre sex sau lipsa lui. Iar dacă abstinența moderată are numai păreri de bine, se pare că timpul îndelungat fără contact sexual poate să vă afecteze.

Abstinența prelungită vine în primul rând cu frustrări. Pentru că la nivel anatomic, niciunul dintre voi nu mai secretă în aceeași măsură hormoni sexuali. Și acumulările de estrogen și testosteron pot crea stări nefavorabile în care să ajungeți să vă certați. Iar anxietatea poate atinge niveluri mai înalte.

Însă cel mai important aspect este comunicarea. Atât timp cât sunteți deschiși despre ceea ce simțiți și vă înțelegeți, lucrurile nu pot merge rău. Iar abstinența este un prilej cu care să vă reconectați emoțional și să petreceți timp făcând lucruri noi.

Eu și Vali avem perioade în care ne dăm timp unul altuia să ne reîntâlnim și în alte feluri, în afară de dormitor. Pentru că acolo suntem chiar experți și avem experiențe vaste, chiar și cu problemele de potență. Așa am reușit să facem și un clasament cu cele mai bune pastile pentru potență pe care le-am încercat de-a lungul timpului.

Aveți grijă de voi și iubiți-vă cu cap! Vă pup!

Articole recomandate

2 comentarii la acest articol

    Salutări!

    Ca să fii sigur, îți recomand să mergi la un consult, la medicul urolog. Te va ajuta cu câteva analize și îți va pune diagnosticul corect. Și îl poți întreba și despre ce pastile de potență să iei ca să aibă efectul dorit.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *